Natuur en Cultuur

De boerderij camping ligt aan een doodlopend weggetje, dus er is geen doorgaand verkeer. Vanuit de camping kunt u zo het bos in, de akkers over en naar de Loire.
Het dorpsplein is op 2 km te bereiken over een rustig weggetje, er staat een fiets met mandje klaar om naar de echte Franse bakker te fietsen, maar wandelen kan natuurlijk ook.

Wandelen en Fietsen

Er valt eindeloos te wandelen en te fietsen vanaf de camping op rustige landweggetjes. Langs de Loire loopt een dijkje waar een zeer goed fietspad gaat. Hierlangs bent u in 12 km in het naburige plaatsje Sully sur Loire met een erg mooi kasteel. Er is een leuke markt en wat te denken van een piknik in de kasteeltuin?
In Sully sur Loire is ook een prachtig verwarmd buiten zwembad met een golfslag, zo u nog nooit heeft meegemaakt.

We hebben enkele fietsen beschikbaar, alsmede routes, fiets en wandel kaarten. Daarbij zitten we aan de fietsroute langs de Loire, dàt is pas relaxt fietsen

Natuurgebied de Sologne

Het natuurgebied van de ‘Sologne’ is bekend om haar prachtige natuur en de vele planten en dieren. Het klimaat is er heerlijk, al in het vroege voorjaar is de temperatuur aangenaam. Het is er vaak droog , dus weinig regen en sneeuw. Maar wel veel zon! Wandelend, fietsend of rijdend zult u grote kans maken een ree, fazant of andere wilde dieren te zien. Ook op onze boerderij-camping vliegt niet alleen de pauw s’avonds op het hoogste dak, maar gaan ook de uilen op jacht en hoort u de jonkies sissen om eten. In het voorjaar zwelt rond de plas het gezang van de kikkers aan en u kunt zich bedenken, dat ook zij genieten van het voorjaar.

Zwemmen

Er zijn vele zwemmogelijkheden in de buurt, variërend van binnen en buiten zwemparadijzen tot diverse natuurmeertjes.

Paardrijden

We hebben pony’s voor de kinderen om kennis te maken met het paardijgevoel en bij een naburige manege zijn paarden te huur. U kunt een tocht langs de Loire maken met gids.

De kastelen

Het Loire gebied is bekend van de vele kastelen. De grote bekende kastelen Chambord, Chenonceau, Blois en Amboise zijn in een dagtocht te bezoeken.

Binnen handbereik liggen de wat kleinere maar minstens zo interessante kastelen, zoals la Bussière met pluktuin oa frambozen, Saint Brisson met oa mini escaperooms,  het parfum kasteel Chamerolles, la Ferté st Aubin en vele andere. We informeren u graag ter plekke over de talrijke mogelijkheden.

Er is zelfs een kasteel in aanbouw, waarbij alle technieken van de middeleeuwen worden ingezet, educatief en heel leuk voor oud en jong.

Porselein en waterwerken

Het beschilderde porselein in Gien, met de 2e keus hal en museum geven inspiratie voor een mooi gedekte tafel.

Het door Eiffel ontworpen aquaduct in Briare is zeker de moeite van een wandeling waard.

Ook zijn er vele sluisjes oud en jong in de kanalen die Frankrijk doorkruisen van noord naar zuid.

Kerken en Abdij

De Abdij in Saint-Benoit, bekend van de Benedictijner monniken met de Gregoriaanse zang en het kleine kerkje In Germigny le pré liggen naast de deur. Ook ons prachtig gerestaureerde kerkje uit de 12 eeuw is een bezoekje waard; er heerst een serene rust.

Brocante, museum en heel veel anders

Vaak word er gevraagd naar Brocantes, deze zijn veelal in het weekend.

Er zijn nog talloze andere bezienswaardigheden. Op de camping liggen mappen met informatie en openingstijden. Ook zijn er foldertjes om mee te nemen. Uiteraard kunnen we op veel van uw vragen specifiekere informatie geven.